Op deze reis heeft u de mogelijkheid om de lichtstad uit een andere hoek te bekijken. Tijdens de kerstperiode zijn er in de omgeving van de Place de la Concorde en de Champs Elysée vele kerststalletjes die de aandacht trekken. Ze zijn feëriek versierd met talrijke lichtjes. Wij hebben het kerstgebeuren proberen te combineren met […]

vertrek: 24 november (3 dagen - 2 nachten)
afreis: dagreis
Programma

Op deze reis heeft u de mogelijkheid om de lichtstad uit een andere hoek te bekijken. Tijdens de kerstperiode zijn er in de omgeving van de Place de la Concorde en de Champs Elysée vele kerststalletjes die de aandacht trekken. Ze zijn feëriek versierd met talrijke lichtjes.

Wij hebben het kerstgebeuren proberen te combineren met het culturele die deze stad te bieden heeft. Samen met onze gids die ons vanuit België begeleidt verkennen we de belangrijkste plekken van de stad. Op de heenreis bereiken we in de voormiddag het kasteel van Versailles. We maken een wandeling door de tuin en kunnen van hieruit het prachtige kasteel van de Zonnekoning bewonderen. Nadien heeft u vrije tijd om te gaan lunchen. In de vroege namiddag zetten we onze reis verder richting Parijs waar we kennis maken met het monumentale Parijs langsheen de Arc du Triomphe, Champs Elysée en Place de la Concorde. Via Palais Chaillot wandelen we bij mooi weer naar de Eifeltoren en de Champs de Mars. We rijden verder langsheen de Dôme des Invalides en de Ecole Militaire naar het Quartier Latin voor het avondmaal. Overnachting in hotel Campanile Nanterre.

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt maken we kennis met het commerciële buurt van Parijs zoals de Faubourg Saint Honoré, opera, Place Vendôme, Madeleine en Les Grands Magasins. Uiteraard is er voldoende tijd om de kerstmarkt te verkennen. Na de lunch maken we een wandeling doorheen Le Grande Louvre en kan u een boottocht maken op de Seine (10€ pp.). Via Ile de la Cité keren we terug naar het Quartier Latin voor het avondmaal. Aansluitend maken we een rondrit doorheen “Paris by night”. Overnachting in hotel Campanile Nanterre.

Op de 3e dag maken we een kleine rondrit doorheen het Manhattan van Parijs. Vanop de Tour Montparnasse (10€ pp.) kan u genieten van een panoramisch beeld over Parijs. Na de lunch sluiten we onze 3-daagse af op de schilderachtige heuvel Montmartre. Na een bezoek aan Place de Tertre en de basiliek Sacre Coeur gaat de reis terug huiswaarts. Onderweg is er een stop voorzien voor een vrij avondmaal.

PRIJS: 310€ per persoon op basis van een dubbele kamer

INBEGREPEN IN DE PRIJS: reis per luxe autocar met voldoende beenruimte * begeleiding door professionele gids * 2 overnachtingen in hotel Campanile Nanterre in kamer en ontbijt * 2x avondmaal (3-gangen inclusief 1/4 l wijn en water) in Parijs * 1 lunch in Parijs * bezoek aan tuinen van Versailles * uitgebreide stadsrondrit.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS: boottocht op de Seine en bezoek Tour Montparnasse (ca.20€ pp.) * dranken aan tafel (tenzij anders vermeld) * persoonlijke uitgaven * fooien * avondmaal tijdens de terugreis, annulatieverzekering 18€ pp. Singletoeslag 60€ pp.

HOTELINFO: Hotel Campanile Nanterre is een *** hotel gelegen in een rustige omgeving net uit Parijs. U beschikt er over een mooi ingerichte kamer. ’s Morgens kan u genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet.